Sercem pisane

Płeć:suka
Rok urodzenia:
Opis:Bardzo stara sunia, z oddziału w Krośnie Odrzańskim: 15.10.2020:KLARA

Dostaliśmy zgłoszenie - w okolicy Krosna pod lasem pojawia się pies z łańcuchem na szyi. Dokarmiany przez pracowników budujących drogę pojawiał się o różnych porach dnia. Nasze dwukrotne próby namierzenia skończyły się godzinnymi biegami po drodze i lesie w deszczu…Poprosiliśmy o pomoc i dzięki wrażliwemu Panu, który pilnował sprzętu drogowców po zakończonej pracy, udało nam się odłowić psa - widmo. Okazało się, że Klara jest sunią w średnim wieku, koszmarnie wychudzoną i zapchloną. Na szyi miała łańcuch zabity na głucho, z kawałkiem grubego sznura. Klara na pewno mieszkała całe życie na łańcuchu przy budzie. Pewnego dnia właściciel wywiózł ją do lasu i przywiązał do drzewa ( myśliwi potwierdzili, że w środku lasu widzieli resztki odgryzionego sznura przy drzewie).
Klara pierwsze dni spędziła u nas, została odpchlona i odrobaczona. Pierwszą noc na podłodze w pokoju - spała bardzo niespokojnie, często wstawała i dyszała, ale nie nabrudziła. Kolejnej nocy zostawiłam drzwi otwarte i to było to :-);. Klara wreszcie poczuła się dobrze - obrała sobie punkt na ganku, na grubej podusi - spała i czuwała. W nocy, jak nasze psy wychodziły Klara uznawała za stosowne nie wpuszczać ich spowrotem do domu i leciutko warczała - ; kończyło się to moim wstawaniem na jazgoty wychuchanych futer, którym w łepkach się nie mieści, że można spać na dworze :-);. Klara jest długowłosą kilkuletnią sunią, która będzie bronić swoich wiernie. Trzeba ją tylko nieco podtuczyć i zadbać o futerko, a będzie jeszcze ozdobą podwórka ( oczywiście nie na łańcuchu). Klara czeka na swojego człowieka w Fundacji. .
Klara

Gender:female