POKOCHAJ SIERŚCIUCHA - doroczna impreza odbywającej się tradycyjne na Polach Mokotowskich w Warszawie, czerwiec 2008

Na dorocznej imprezie "POKOCHAJ SIERŚCIUCHA" odbywającej się tradycyjne na Polach Mokotowskich w Warszawie: z loterii dla dzieci, lepienia garnków i pozostałych atrakcji zebralismy kwotę 1.527,47 , która zasili bardzo chude konto fundacji. Wszystkim dziękujemy i zapraszamy za rok.

Już 3 raz zorganizowaliśmy spotkanie p.t. „Pokochaj sierściucha” w zaprzyjaźnionym Pubie Lolek w Warszawie.

Nasza impreza skierowana była do wszystkich gości Pubu, zarówno tych zapsionych jak i tych, których dopiero przekonywaliśmy do pomysłu adoptowania czworonoga ze schroniska. Jak co roku najwięcej atrakcji przygotowaliśmy dla najmłodszych.
Każde dziecko mogło ulepić z gliny zwierzaka lub według własnego pomysłu pomalować gliniane wyroby.

Kolorowe zwierzęce arcydzieła powstawały też na buźkach maluchów dzięki dziewczynom malującym twarze. Dzieci mogły także kolorować zwierzakowe rysunki, uczyć się sztuki origami, a także robić sobie pamiątkowe zdjęcia z barwnymi bohaterami bajek, krążącymi między stołami.

Wielkie emocje wzbudziła także loteria, w której każdy los wygrywał. Losy znikały w mgnieniu oka, tym bardziej, że w ich dystrybucji pomagali nam zaprzyjaźnieni aktorzy – Ewa Złotowska i Marek Frąckowiak.

Goście, którzy w niedzielne południe dotarli do Pubu Lolek mogli obejrzeć również pokaz tresury psów, pokazy walk AIKIDO, pokaz tańców nowoczesnych, a także układy choreograficzne przygotowane przez zespół ETIUDA.

Na imprezie rozdawaliśmy zwierzęce naklejki dla najmłodszych, a także poradniki jak postępować z czworonogiem, w które zaopatrzyło nas Stowarzyszenie na Rzecz Odpowiedzialnej Opieki nad Zwierzętami Domowymi. Podczas spotkania udało nam się uzbierać kwotę 1527,47 pln , która zasiliła konto Fundacji. Serdecznie dziękujemy naszej nowej wolontariuszce – Beacie B. – za zaangażowanie i organizację całego spotkania!