APEL DO MIESZKAŃCÓW SIEDLEC I OKOLIC

W grudniu, na przestrzeni kilkunastu dni, doszło do zaginięcia 6 domowych, zadbanych psiaków. Wśród nich był beżowy spaniel, wyrośnięty york i 4 kundelki. Sprawa jest o tyle dziwna, że  wszystkie były mieszkańcami dzielnicy Nowe Siedlce. Ponadto zaobserwowano, że  w nocy przed zaginięciem dziwnie się zachowywały. Były nadmiernie pobudzone, wyły.Jeden z psów wrócił do domu następnego dnia, ze śrutem w głowie.Jednak po kilku dniach znikł ponownie i jak dotąd się nie pojawił. Inny został cudem odnaleziony 20 km od Siedlec. Był bardzo osłabiony i obolały. Podejrzewa się, że jest to celowe działanie kogoś, kto usiłuje pozbyć się psów z sąsiedztwa. Obecnie trwają intensywne ich poszukiwania  przez właścicieli. Ponadto zostały skradzione z posesji inne dwa rasowe psy w Nowym Opolu.
Ważna jest każda informacja, która byłaby pomocna w odnalezieniu zaginionych zwierzaków, a także w  ujęciu sprawcy. Tel. 792 110 098

Prosimy też o zwrócenie szczególnej uwagi na swoich pupili. Nie należy ich pozostawiać bez nadzoru, a także pamiętać o dokładnym zamykaniu bram i furtek przy posesjach. Niezwykle ważne jest zaczipowanie psa - w Siedlcach obowiązkowe.