Grudzień
  • Do naszej akcji ŚWIATECZNA PACZKA DLA PSIACZKA - KAZDY MOŻE ZOSTAĆ ŚWIĘTYM MIKOŁAJEM czynnie właczyły się dzieci z Przedszkola z Serduszkiem nr 157 znajdującego się w Warszawie przy ul. Bazyliańskiej 10.
    Dzieciaczki zebrały dla naszych podopiecznych karmę oraz dary rzeczowe w postaci koców, zabawek itp. To piękny gest ze strony maluchów.
    W dniu 17.12.2020 w przedszkolu odbyło sie spotkanie dzieci z przedstawicielami  naszej fundaciji. Każdy maluch dostał od nas symboliczny podarunek a my otrzymaliśmy od nich własnoręcznie wykonane  przepiękne rysunki piesków.
    Pytaniom o emirowe pieski nie było końca...
    Specjalne podziękowania należą się Pani Beacie Zielińskiej  i Pani Elżbiecie Cegielskiej - opiekunkom dzieci oraz Pani Dyrektor Ewie Maciejewskiej-Kamionek, które w tak piękny i efektywny sposó uczą dzeci wrażliwości.
    Jeszcze raz dziękujemy.

• Wielkim Przyjaciółkom: zwierząt,  pomysłodawczyniom i  realizatorkom naszej światecznej akcji "Paczka dla Psiaczka"

Ewie Matyjasiak
    Iwonie Pęskiej
    Magdzie Szmidt
    i wszystkim, którzy za ich pośrednictwem wspomogli naszą fundację
    pragniemy  serdecznie podziękować za ich  trud, dobre chęci i wielkie serca.

Dzięki Wam bedziemy mieli co jeść!
    Psiaki Emiraki

Listopad
  • Nasi wierni Przyjaciele pp. Marta B. I Piotr H. odwiedzili nasze psiaki z prezentami: dostaliśmy 100 kg dobrej karmy, 2 posłanka, mat. bawełniane i koce.
    Dziękujemy

Lipiec
  • Podziękowanie dla lek.wet. JACKA ŚRAMKIEWICZA

za ocalenie życia goldenowi BAMBI psu skazanemu przez właściciela na śmierć

Czerwiec
  • Pani Katarzyna Anna S. z Suchego Lasu sfinansowała operację Szansy.
    Za darowiznę w kwocie 2.000 zł serdecznie dziękujemy w imieniu Szansy.

• Otrzymaliśmy darowiznę 2000 zł od Pani Aleksandry D. z Gliwic na operację plastyczną Victorka.
    W imieniu psa i swoim - bardzo dziękujemy!

• Podziękowanie dla Nowożeńców

Państwa Marty Bijak i Piotra Haiduka
    za przekazaną kwotę 2.600 zł zebraną na własnym ślubie dla naszych, emirowych psów.

Młodej Parze z całego serca życzymy samych dobrych i szczęśliwych lat na wspólnej drodze, którą właśnie rozpoczęli.

Kwiecień
  • WIELKA KWIETNIOWA ZBIÓRKA DARÓW DLA PSIAKÓW FUNDACJI EMIR CZYLI - KRÓTKA INSTRUKCJA POMAGANIA
    opracowana przez niestrudzoną i niezawodną Ewę M. - kliknij
    Dziękujemy!!!!!

• Młodzież z Zespołu Placówek Oświatowych w Chociwlu wraz z niestrudzoną P. Pelagią P. zorganizowały pomoc dla psów z naszego schroniska i pzrekazały kwotę 250.-
    Pięknie dziękujemy!!!

•  Harcerze ze Szczepu Rzeka ZHP, drużyna Aurinko Wene, ze Szkoły Podstawowej nr 53 im. gen. Mariusza Zaruskiego, ul. Rudzka 6, 01-689 Warszawa, zrobili zbiórkę dla Schroniska dla zwierząt i przesłali zebrane środki na konto Fundacji Emir. Ponadto dostarczyli trochę kocy i karmy dla psów (przekazano w Milanówku w marcu).
    z pozdrowieniami
    Tomasz R. ( ojciec harcerza)
    Serdecznie dziękujemy!!!

Marzec

• Podziękowanie za przekazane dary rzeczowe zebrane w akcji: "Zimowa pomoc psom emirowym"

700 kg karmy suchej + makaron + ryż
    70 kg puszek
    inkubator
    koce, kołdry
    mat. bawełn.
    akcesoria dla psów
    środki czystości

zebrała grupa zapaleńców
    Państwo:
    Agata Kolwalczyk-Borek z Mężem i Szwagierką
    Natalia Orlecka
    Magda Zandarowska
    Paulina Tyburska
    Beata Stachowska
    Piotr Śmiałowski( logistyka)
    Agnieszka Junowicz - Firma LEMON TREE
    i 40 entuzjastów zmobilizowanych przez Nich.
    Za poświęcony czas, za zapał, za serce okazane naszym psom i za wszystkie dary
    - serdecznie dziękujemy i..polecamy się na przyszłość.

Luty
  • W odpowiedzi na nasz apel o pomoc psom w emirowym schronisku odpowiedzieli wolontariusze z Urzędu Dozoru Technicznego w Warszawie.
    Sprawnie i z wielkim zaangażowaniem zorganizowali zbiórkę wśród siebie, swoich rodzin i znajomych.
    5.02 nie zważając na potężny mróz przyjechali do fundacji. Plon zbiórki wprawił nas w zdumienie i oczywiście sprawił ogromną radość.
    Emirowe psy dostały 500 kg karmy suchej, 300 kg karmy w puszkach, makaron, ryż, środki czystości, psie akcesoria, mat. bawełnianie, koce.
    Psy nie potrafia wyrazić słowami swojej wdzięczności i podziękowań za zwyczajne a tak niezwyczajne odruchy serc.
    Bardzo, bardzo serdecznie dziękujemy i tym co zbierali i tym co przyjechali i zapraszamy z wizytą do naszych psiaków wiosną lub latem.
    A oto dokumentacja fotograficzna tego, co otrzymaliśmy.

Styczeń
  • Do Darczyńcow, Anny i Bernta ze Szwecji, którzy zasponsorowali remont szpitalika:
    Szanowni Państwo!
    Drodzy, Nieznani Przyjaciele  psów emirowych.

Dzielą nas setki kilometrów, ale jak widać dla wrażliwych serc nie jest to przeszkoda , by pomagać. Dziękuję Państwu z całego serca, za zainteresowanie naszą działalnością, za śledzenie losów  ratowanych przez nas zwierząt , za okazywaną   szczodrość i darowizny przekazane na rzecz naszej fundacji. Otrzymane środki przeznaczyliśmy na remont naszego gabinetu zabiegowego i szpitalika. Po wielu latach użytkowania wymaga on gruntownego remontu. .Nie mając żadnych źródeł dochodu po za ofiarnością naszych Darczyńców, tylko w ten sposób możemy realizować nasze działania.
    Jeszcze raz najserdeczniej dziękuję za każdą ofiarowana kwotę, za pamieć o naszych podopiecxznych i za to, że dzięki Państwu możemy działając dalej  ratować te najbardziej bezbronne z istot.
    Z wyrazami głębokiego szacunku
    Prezes Zarządu Fundacji „Emir” – Krystyna Sroczyńska

To our Benefactors, Anna and Bernt of Sweden, who sponsored the renovation of our small hospital:

Dear, unknown friends of Emir's dogs

We are divided by hundreds of miles - and yet, as we have seen, this is no obstacle for compassionate hearts to provide help. I thank you from the bottom of my heart for your interest in our activities, as well as the fates of our dogs, and for the generosity you have shown us in the form of donations for our Foundation. The funds received have been used for the refurbishment of our surgery and small hospital. After many years of use they were in need of a major overhaul. With no other sources of income except the generosity of our Donors, this is the only way that we can realize our goals.
    Once again I want to express my sincere thanks for all the sums donated, and for your remembering our animals; thanks to you, we can keep working to save those most defenseless creatures.

With my deepest respects

Krystyna Sroczyńska, President of the Management Board