Grudzień
  • 8.12.06 odbyło się w Szkole Podstawowej Nr 115 im. Wandy Turowskiej w Warszawie "Spotkanie z Przyjacielem". Na spotkaniu był TOMI, którego kl. III b adoptowała wirtualnie. W ogłoszonym konkursie rysunkowym zostały wyróżnione prace: AGNIESZKI KIEŁPIŃSKIEJ, KAROLINY BŁOŃSKIEJ, OLI KACZOREK, ILONY OBARZANEK MATEUSZA OSUCHA I ROBERTA OTRĘBSKIEGO. ( nagrodzone prace zamieszczone zostaną wkrótce).
  • Klasa IV c Szkoła Podstawowa Nr 2 z Grodziska Mazowieckiego przekazała zebrane 800 zł " na pomoc węgrowskim psiakom.
  • Klasa V d Szkoła Podstawowa. Nr 112 im. Przymierza Rodzin z Warszawy zebrała 568,21 zł na pomoc psom bezdomnym.
  • Budy oraz pomoc dla psów z Węgrowa:
  • Pan Łukasz Salwin z Warszawy, przekazał nam 2 średnie drewniane budy, z których korzystają teraz psy w Węgrowie
  • Forum "Szwajcarów"  - 880 zł
  • Szkoła Podstawowa nr. 210 w Warszawie podarowała fundacji 3 budy: 2 średnie i 1 dużą. Z bud korzystają psy z Węgrowa
  • Szkoła Podstawowa nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Grodzisku Mazowieckim przekazała na rzecz fundacji 2 duże budy drewniane oraz 1 średnią.
  • Firma Firleje.pl dokonała darowizny wysokości 2000 zł na rzecz fundacji
  • Organizacja CHANS ze Sztokholmu przekazała 2170 zł i 110 zł na psy z Węgrowa
  • Organizacja CHANS ze Sztokholmu przekazała 400 zł i 480 zł na szczeniaki w Węgrowie
  • Pracownicy firmy Jagram S.A. z Warszawy zebrali 440 zł.
  • Hurtownia Dla Zwierząt z Podkowy Leśnej wpłaciła 400 zł.
  • Szkoła Podstawowa nr 12 w Siedlcach podarowała 400 zł.
  • Kancelaria Prawna "Realność" - Pani Teresa Kielar - podarowała 1500 zł.
  • Przedszkole nr 325 w Warszawie przekazało nam karmę dla psów oraz inne dary rzeczowe.
  • Społeczne Gimnazjum nr 3 i Szkoła Podstawowa nr 5 zebrały 410 zł.
  • Buda ofiarowana przez Szkołę Podstawową nr 187 w Warszawie
  • Szkoła Podstawowa nr 10 w Warszawie przekazała 350 zł.
  • Szkoła Podstawowa nr 12 z Warszawy przekazała 579,90 zł.
  • Szkoła Podstawowa nr 46 w Warszawie wraz z Panią Marią Rychowiecką-Matwiejczuk odwiedziła schronisko i przekazała dary rzeczowe.
  • Organizacja Baltic Animal Care przekazała nam  23 budy dla psów:
  • 16 podwójnych bud izolowanych
  • 1 pojedyncza budę izolowaną
  • 6 podwójnych nieizolowanych bud.
  • Z bud korzystają psy w Węgrowie.

Beaphar - firma z sercem dla zwierząt
  • Firma Beaphar Polska sp. z.o.o. przekazała na konto fundacji 6000 zł oraz dary rzeczowe na kwotę 11531 zł 36 gr: obroże przeciwpchłowe oraz preparaty do pielęgnacji zwierząt.
Listopad

• Klasa III b ze Szkoły Podstawowej nr 115 w Warszawie wpłaciła 70 zł na adopcję wirtualną Tomiego, a klasa IV 120 zł na adopcję Hajduczka!
  • Na budy  dla psów z Węgrowa:
  • Szkoła Podstawowa nr 119 w Warszawie przekazała 350 zł.
  • Szkoła Podstawowa nr 51 w Warszawie przekazała 350 zł.
  • Szkoła Podstawowa nr 79 w Warszawie zebrała 205 zł.
Październik
    AKCJA "MOST RATUNKOWY DLA PSÓW Z KRZYCZEK"
  • Zebrano 7929,46 zł, 6246,36 zł wydano na pomoc psom z Krzyczek, pozostałą kwotę 1683,10 zł przeznaczono na ratowanie psów z Chrcynnego.
Wrzesień
    SPOTKANIE Z PRZYJACIELEM
  • W Szkole  Podstawowej nr 115 w Warszawie odbyły się "Spotkanie z przyjacielem" z udziałem psa z naszego schroniska Hajduczka. Podczas zajęć dzieci wzięły udział w konkursie plastycznym oraz zebrały 60 zł na adopcję wirtualną Hajduczka. Nagrodzone prace:

Julia Banaszak

Krzyś Człowiński

Kinga Kupisz

Magdalena Świerczyńska

Michał Zwoliński

• SPOTKANIE Z PRZYJACIELEM
  • Z cyklu ekolekcji w Zespole Szkół w Nowej Iwicznej w dniu 22.05 odbyły się zajęcia z udziałem psa z naszego schroniska - Rudzika, którego dzieci narysowały:

Izabela Kwiecińska

Ma?gosia Kacprzak

Karol Elbe

Paulina Reszka

Małgosia Rogulska
  • Maj
    • Szkoła Podstawowa im. Wandy Turowskiej z Mokotowa już po raz czwarty przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i darów:
      kl. II A z wychowawczynią Panią Katarzyną Maziarczyk zebrała 67,25 zł
      kl. I - III 40,86 zł
      kl. IV - VI 97.77 zł
      razem 205,88 zł oraz koce, karmę i legowisko dla psów!
    Kwiecień
    • W kwietniu i maju odbyły się ekolekcje, uczące dzieci odpowiedzialności za posiadane zwierzaki oraz bezpiecznych zachowań wobec zwierząt. Dzieci ze Szkoły Podstawowej w Nowej Iwicznej uczestniczyły w konkursie rysunkowym pt "Mój zwierzak, prawdziwy lub z wyobraźni". 5 najlepszych prac zostało nagrodzonych przez fundacje upominkami, dzieci zebrały 39,04 zł.

Kacper Kowalski

Karolina Jastrzębska

Liliana Miler

Kaja Sroczyńska

Małgosia Kacprzak

Karina Rezuer

Martyna Korniłow

Olek Sitko

Kasia Kuprianowicz
    Luty
    • Po raz kolejny młodzież ze Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Nowej Wsi wzięła udział w zimowej akcji "Podaj Łapę" Otrzymaliśmy 131,89 zł w gotówce, 129 kilogramów karmy, koce oraz budę.
    • Dzieci z Przedszkola  nr 325 w Warszawie przy ul. Kaspijskiej 5 zebrały karmę, koce oraz zabawki dla szczeniąt
    • Agencji reklamowej Motive z Krakowa bardzo serdecznie dziękujemy za sfinansowanie budowy nowego boksu dla psów.
    Czerwiec 2005
    • Uczennicom klasy 2d Państwowego Gimnazjum Nr 4 w Kędzierzynie-Koźlu dziękujemy za przekazane 124 zł dla zwierząt w naszym schronisku.

• W szkole im. Mikołaja Kopernika w Nowej Wsi odbyło się kolejne spotkanie z młodzieżą, poświęcone odpowiedzialności za los posiadanego zwierzęcia oraz bezpiecznemu zachowaniu w kontaktach z nieznanymi zwierzętami. Na zakończenie spotkania młodzież przekazała zebraną przez siebie karmę dla zwierząt w naszym schronisku.
    • W zimowej akcji Podaj Łapę udział wzięła druga klasa Prywatnego Gimnazjum nr 22 szkoła Lauder-Morasza, ul. Wawelberga 10. Uczniowie zebrali 341,44 zł, które przekazali na konto naszej Fundacji. Wychowawczyni, Pani Elżbiecie Wejman i jej uczniom bardzo dziękujemy i zapraszamy do kolejnej akcji.

• Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 115 w Warszawie (ul. Okrężna) pod kierunkiem Pani Katarzyny Maziarczyk, już po raz trzeci przeprowadzili zimową akcję "Podaj Łapę" - zbiórki pieniędzy oraz karmy dla psów przebywających w naszym schronisku. Bardzo cieszy nas fakt, że szczególnym zaangażowaniem wykazali się najmłodsi - uczniowie kl. Ia, oraz nasi przyjaciele z klasy IVa. Otrzymaliśmy kwotę 302,80 zł oraz ok 80 kg karmy. Psy z wdzięcznością wesoło merdają ogonami i radośnie szczekają.

• Szkoła podstawowa im. Mikołaja Kopernika w Nowej Wsi (woj. mazowieckie) zorganizowała zbiórkę darów dla naszego schroniska. Dzieci zebrały 117 kg karmy i 247,06 zł, oraz koce. Szczególnie ofiarnie pracowała klasa 5a pod kierunkiem Wychowawczyni, Pani Barbary Mrozowskiej. W dniu 6 grudnia br na spotkaniu z dziećmi w szkole odbyło się zakończenie akcji. Zostało przeprowadzone szereg konkursów dot. opieki nad zwierzętami. Zwycięzcy zostali obdarowani przez Fundację nagrodami. Serdecznie dziękujemy.

Zarząd Fundacji serdecznie dziękuje wszystkim Darczyńcom prywatnym i instytucjonalnym za każdą pomoc przekazywaną naszej Fundacji na rzecz ratowania zwierząt bezdomnych i utrzymania schroniska. Państwa wsparcie i okazywane naszym zwierzętom serce podnosi nas na duchu i dodaje sił do pracy.
    Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
    Prezes Zarządu Fundacji - Krystyna Sroczyńska
Facebook Wyślij SMS Przekaż nam 1% DotPay PalPay SiePomaga Allegro