Lewin Kłodzki, "schronisko" Violetty Villas

5 stycznia 2007: Dogomania: 5.1.Wroclaw(PAP) - Schronisko dla psów prowadzone w Lewinie Klodzkim przez znana polska piosenkarke Violette Villas zostalo w piatek zlikwidowane. Blisko 70 psów z przytuliska zostalo odwiezionych do schronisk w Stargardzie Szczecinskim i Dzierzoniowie. Opiekujaca sie nimi do tej pory piosenkarka przebywa od dwóch tygodniu w Wojewódzkim Szpitalu dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Stroniu Slaskim (woj. dolnoslaskie). Jak poinformowala PAP w piatek rzeczniczka starostwa powiatowego w Klodzku, Elzbieta Zytynska, od kilku dni z psami byl klopot. "Pani Villas trafila do szpitala i jej zwierzeta zostaly bez opieki. Prawdopodobnie przez kilka dni nie otrzymywaly jedzenia. Zaczely wychodzic za ogrodzenie i strasznie halasowac" - powiedziala. Wójt Lewina Klodzkiego Boleslaw Kedzierewicz wystapil wiec do wladz powiatowych o pomoc. Wtedy tez zapadla decyzja o wywiezieniu zwierzat do innych schronisk, które zgodzily sie na przyjecie czworonogów. "Wszystko odbylo sie zgodnie z prawem i w asyscie policji. Powodem tych dzialan byl stan wyzszej koniecznosci" - tlumaczyla Zytynska.
Wyślij SMS Przekaż nam 1% DotPay PalPay SiePomaga Allegro

Zdjecia z Lewina: